Добре дошли на официалния сайт на
Професионална гимназия по Телекомуникации - София
 
 
НАЧАЛО

Специалности

Специалност: "Оптически комуникационни системи"
Код: 5230105
Образователно - квалификационна степен: трета степен на професионална квалификация по професия Код 523010
Техник по комуникационни системи


През последните години развитието на различните видове информационни и комуникационни мрежи е тясно свързано с широкото навлизане на влакнесто-оптичните комуникации. В момента този вид преносни системи се явяват най-перспективната среда за пренасяне на информационни комуникационни сигнали.
Завършилите успешно специалност оптически комуникационни системи, получават фундаментални знания, които им дават цялостна представа за характера на професионалното направление Електроника, автоматика, комуникационна и компютърна техника. Придобиват значителни познания по електротехника, градивни елементи, аналогова и цифрова схемотехника от общата професионална подготовка и оптоелектронни прибори и устройства, физични основи на оптиката, преносни линии, основи на телекомуникациите, микропроцесорни системи, защита на информацията, основи на кодирането, оптично мултипрексиране, и отраслови стандарти и протоколи като част от специфичната професионална подготовка. В лабораториите на ПГТК, учениците получават практическа подготовка в дисциплините електромонтажна практика, лабораторна – по електрически измервания, по схемотехника. Като част от специфичната професионална подготовка практическите упражнения са по следните учебни практики: по оптоелектронни прибори и устройства, по преносни линии, по оптически измервания, по езиците за описание на процесите в телекомуникациите, по основи на кодирането и комплексна практика по специалността. Обучението в 11 завършва с производствена практика, в която учениците се запознават с реални условия на работа и получават професионална ориентация в конкретни предприятия. В края на обучението си, обучаваните получават цялостна представа за основните принципи при изграждане на влакнесто-оптичните комуникационни линии и мрежи. Основните положения при проектирането им, както и методите за измерване диагностика и контрол.
Реализацията на учениците се подпомага с поддържаното високо ниво на чуждоезиковото и компютърното обучение. Усъвършенства се специализираната подготовка чрез обучение по здравословни и безопасни условия на труд, икономика и предприемачество.

Уникални посещения:
Днес 47
Вчера 121
Общо 70039 за 633 дни
Средно дневно 111
Рекорд 1950 на 21.02.2020 (23:33)
История
Прием
Галерия
Контакти
Е-дневник
Стипендии
Консултации на учители
Правилници
Специалности
Училищни учебни планове
Посланици на ЕС
Програма
Ваканции
Бюджет
Административни услуги
Проект Подкрепа за успех
Проект ОУД
Cisco Academy
Профил на купувача
Търгове и обяви
Обществен съвет
Самостоятелна форма
Проект Erasmus +
Минали години изпити
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


математика