Добре дошли на официалния сайт на
Професионална гимназия по Телекомуникации - София
 
 
НАЧАЛО

Специалности

Специалност: "Оптически комуникационни системи"
Код: 5230105
Образователно - квалификационна степен: трета степен на професионална квалификация по професия Код 523010
Техник по комуникационни системи


През последните години развитието на различните видове информационни и комуникационни мрежи е тясно свързано с широкото навлизане на влакнесто-оптичните комуникации. В момента този вид преносни системи се явяват най-перспективната среда за пренасяне на информационни комуникационни сигнали.
Завършилите успешно специалност оптически комуникационни системи, получават фундаментални знания, които им дават цялостна представа за характера на професионалното направление Електроника, автоматика, комуникационна и компютърна техника. Придобиват значителни познания по електротехника, градивни елементи, аналогова и цифрова схемотехника от общата професионална подготовка и оптоелектронни прибори и устройства, физични основи на оптиката, преносни линии, основи на телекомуникациите, микропроцесорни системи, защита на информацията, основи на кодирането, оптично мултипрексиране, и отраслови стандарти и протоколи като част от специфичната професионална подготовка. В лабораториите на ПГТК, учениците получават практическа подготовка в дисциплините електромонтажна практика, лабораторна – по електрически измервания, по схемотехника. Като част от специфичната професионална подготовка практическите упражнения са по следните учебни практики: по оптоелектронни прибори и устройства, по преносни линии, по оптически измервания, по езиците за описание на процесите в телекомуникациите, по основи на кодирането и комплексна практика по специалността. Обучението в 11 завършва с производствена практика, в която учениците се запознават с реални условия на работа и получават професионална ориентация в конкретни предприятия. В края на обучението си, обучаваните получават цялостна представа за основните принципи при изграждане на влакнесто-оптичните комуникационни линии и мрежи. Основните положения при проектирането им, както и методите за измерване диагностика и контрол.
Реализацията на учениците се подпомага с поддържаното високо ниво на чуждоезиковото и компютърното обучение. Усъвършенства се специализираната подготовка чрез обучение по здравословни и безопасни условия на труд, икономика и предприемачество.

Уникални посещения:
Днес 95
Вчера 138
Общо 136582 за 1118 дни
Средно дневно 123
Рекорд 1950 на 21.02.2020 (23:33)
История
Прием
Галерия
Контакти
Е-дневник
Стипендии
Консултации на учители
Правилници
Специалности
Училищни учебни планове
Посланици на ЕС
Програма
Ваканции
Заповеди ОРЕС
Бюджет
Административни услуги
Проект Подкрепа за успех
Проект ОУД
Cisco Academy
Профил на купувача
Търгове и обяви
Обществен съвет
Самостоятелна форма
Проект Erasmus +
Минали години изпити
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


математика