Добре дошли на официалния сайт на
Професионална гимназия по Телекомуникации - София
 
 
НАЧАЛО
Пробвай с медитаци...
Моля някой да каже...
Ей госпожа Станисл...
ДКИ - теми по ЦТКМ...
ДКИ - теми по ЦТКМ...
Материали по проек...
Материали по проек...
Материали по ОПС....
Материали по МТ...
Последно явяване м...
Презентация 11б - ...
Въпроси на 11в кла...
Презентации на 11б...
Презентации на 11в...
Материали по ПУ - ...
Раздел - IP мрежи....
ЦТКМС - раздели му...
http://www.scribd....
Господине аз не мо...
От доста време док...

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В НАШАТА ФЕИСБУК СТРАНИЦА

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В Instagram

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В НАШИЯ Youtube КАНАЛ

Ако си ученик от 8 до 12 клас в Професионална гимназия по телекомуникации - гр. София, ти имаш уникалния шанс да станеш младши посланик на училището и да участваш в европейската програма за училища посланици на Европейския парламент. Образователната програма има за цел да подобри осведомеността сред учащите относно Европейския съюз (ЕС), европейското гражданство и парламентарната демокрация. Участието ти в нея ще ти донесе знания, престиж, приятелства и възможност за общуване с младежи от различни европейски държави. Не забравяй- тези млади хора имат същите цели като твоите. Най-добрите могат да посетят сградата на парламента в Страсбург. Помислете, заслужава си! Трупате знания, усъвършенствате своята култура и гражаданско съзнание, а и някой ден можа да насочите кариерата си в тази посока. Приобщи се към младежите на Европа с участието ти в конкурс "Аз искам да бъда младши посланик"

 

Стартираха дейностите по Програмата Училища - посланици на ЕП. На 30.11.2020г и на 9.12.202г. се проведоха първите уебиари за новите старши посланици по програмата - г-жа Жанет Декова и г-жа Валентина Стоева
Новоизбраните младши посланици се запознаха важните моменти от обучението проведено на 14.01.2021 със старшите посланици. Съгласува се решението да поканим на он-лайн среща г-жа Есен Алиева и да кандидатстваме за международна он-лайн младежки семинар.

Работна среща на екипа, младши и старши посланици, на 23.01.2021 за разпределяне ангажиментите за следващите мероприятия. Видео от срещата тук

Кът на ПГТК училище посланик на централния вход на сградата.

Дейности на младшите посланици:


МАРТ

 1. Младши посланик Антон Бонев изготви презентация „3-ти март и България в Европа“. Акцентът на презентацията беше, че без Освобождението ни, сега нямаше да сме част от голямото европейско семейство.

  Видео от мероприятиетотук

 2. Младшите ни посланици и съучениците им от съответните класове изготвиха презентации за Международният Ден на жената 8ми март през призмата на европейската тема „Съюз на равенство: Стратегия за равенство между половете“. Във всички презентации се обсъждаше равенството между половете, като основна ценност на ЕС, основно право и ключов принцип на Европейския стълб на социалните права. То е и съществено условие за иновативна, конкурентоспособна и процъфтяваща европейска икономика. В бизнеса, политиката и обществото като цяло можем да разгърнем пълния си потенциал само ако използваме целия си талант и многообразие. Презентациите бяха качени на facebook страницата PHTC - School Ambassador , а на празника 8-ми март, през целия учебен ден те се излъчваха на монитора на входа на училището.

 3. Отборите на лептони, мезони, барони направиха днес един нетрадиционен урок - викторина. Според теорията на Големия взрив в началото материята и антиматерията са били в равни количества. Ако това е така, защо доминира материята? Физиците от ЦЕРН са уловили антиматерия. Екип от ALPHA е успял да съхрани антиводород за 1000 секунди. На тези и други въпроси, потърсиха отговор трите отбора. Младшите посланици на Професионална гимназия по телекомуникации – Владислав Желев и Антоний Андреев, като капитани на своите отбори, представиха новите идеи по които работят българските учени в ЦЕРН.
  Снимки от мероприятието тук

 4. По идея на Ния Цонева и Владислав Желев, екипа на „Училище посланик на ЕП“ при Професионална гимназия по телекомуникации, написа сценарий, режисира и постави, комедиен скеч на заседание на евродепутати от различни страни – членки на ЕС – където се „решава“ важен проблем – въпроса с вредните емисии.
  Видеотук

 5. Беседа с представител на Европейския парламент

  Репортаж от мероприятиетотук

 6. Екипа на "Училище посланик на ЕП" на Професионална гимназия по телекомуникации участва в „Модел Европейски съюз София 2021”, което представлява образователна симулация на процеса по вземане на решения в Европейския съюз. В рамките на 4 дни през октомври 2021 година около 100 младежи от цяла Европа ще имат възможността да дебатират на английски език по теми от дневния ред на Европейския съюз. Програмата включва информативни семинари, социални активности и работилници, развиващи уменията на нашите участници (публично говорене, работа в екип и др.). Тази година проектът ще включва и симулация на Европейската гражданска инициатива. Това е първият инструмент на Европейския съюз, който дава възможност на гражданите да участват в законодателния процес на Съюза чрез своите идеи. Първата работилница по проекта започна днес 13.03.2021 от 10.00 до 14.00 ч. Модераторите очертаха три основни цели - укрепване на европейските ценности и демокрация, като платформа за международният младежки обмен и неформално образование и насърчаване на България и региона за постигане на по-добро между културно разбирателство в рамките на Европейския съюз. Тазгодишното издание на проекта ще бъде малко по-различно и ще включва симулация на Европейска гражданска инициатива (ECI). Презентиращите бяха млади, ентусиазирани хора, с огромно желание за комуникация и сътрудничество. Презентирана бяха темите:

  • ЕС, неговите структури и функциониране
  • Въведение в Европейската Гражданска Инициатива
  • „Участие на гражданите в ЕС“

  Снимки от мероприятието тук

ФЕВРУАРИ

 1. Презентации на младшите посланици

  Снимки от мероприятиетотук

 2. Младши посланиците на Професионална гимназия по телекомуникации активно се включиха в конкурсите „Стани посланик на Европас“ и „Стани посланик на Еврогайдънс“
  Снимки от мероприятиетотук

 3. Младши посланикът Карина Георгиева подготви и представи темата „9-ти февруари – Ден за безопасен интернет“
  Снимки от мероприятието тук
  Видео от презентацията тук

 4. Младши посланиците Антон Бонев и Микаела Карагитлиева поставиха началото на Фейсбук страницата на "Професионална гимназия по телекомуникации – училище посланик на ЕП“ Линк към страницата тук

 5. Създадена е вайбър група на екипа на PHTC – School Ambassador. Модератор – Антон Бонев.

 6. По повод на Международният ден на жените в Науката - 11.02., старши посланик Валентина Стоева, представи презентация пред младшите посланици от Професионална гимназия по телекомуникации - София. Акцентът на презентацията е : Защо светът се нуждае от наука, а науката се нуждае от жени? Специалностите в ПГ по телекомуникации са в областта на IT Сектора и поднесената информация за огромният брой на жените - специалисти в тази сфера мотивира момичетата, поели трудният път в това професионално направление. Все напред , български момичета!
  Снимки от мероприятието тук

 7. Всички младши посланици активно се включиха в съвместната инициатива на Професионална гимназия по телекомуникации и Техническия университет, София „Кандидатстудентски студия на живо в You Tube“
  Видео от събитието тук

 8. На 15.02.2021 старши посланиците Ж.Декова и В.Стоева участваха в месечния уебинар па програмата за училища посланици на Европейския парламент.
  Снимки от мероприятието тук

ДЕКЕМВРИ, ЯНУАРИ

 1. Младши посланиците на Европейския парламент от Професионална гимназия по телекомуникации се включиха активно в спортните събития проведени на 03.12.2020 по случай Ден на хората с увреждания и на 05.12.2020 по случай Ден на доброволчеството, организирани от СК „Адаптирани спортове“, гр. София, към катедра „Водни спортове“ при Национална Спортна академия „Васил Левски“. Снимки от мероприятието тук

 2. 30.01.2021, на редовната ни съботна среща на екип ПГТК – Училище Посланик, младшият посланик Антоний Андреев ни запозна с темата „Брекзит – стари приятели, ново начало“- . Презентацията ще се представи в час на класа на 10Д, 10Г и 12Ж клас.
  Снимки от мероприятието тук

 3. 30.01.2021, на редовната ни съботна среща на екип ПГТК – Училище Посланик, младши посланиците Дари Попов и Сава Попов ни запознаха с „История на Европейския Съюз“- . Презентацията ще се представи в час на класа на 11Б, 11Д, 12А,12Е и 12 Д клас.
  Снимки от мероприятието тук

 4. 30.01.2021, на редовната ни съботна среща на екип ПГТК – Училище Посланик, младшият посланик Александър Христов ни предложи три проекта на лого на екипа. Обсъдихме и гласувахме за едно от предложеният. Логото ще бъде част от всички бъдещи материали и документи от дейности на екипа.
  Избраното лого тук

Уникални посещения:
Днес 47
Вчера 121
Общо 70039 за 633 дни
Средно дневно 111
Рекорд 1950 на 21.02.2020 (23:33)
История
Прием
Галерия
Контакти
Е-дневник
Стипендии
Консултации на учители
Правилници
Специалности
Училищни учебни планове
Посланици на ЕС
Програма
Ваканции
Бюджет
Административни услуги
Проект Подкрепа за успех
Проект ОУД
Cisco Academy
Профил на купувача
Търгове и обяви
Обществен съвет
Самостоятелна форма
Проект Erasmus +
Минали години изпити
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


математика